در دنیای پیشرفته  و دیجیتال امروزی ، کنترل هوشمند و اتوماسیون  در صنایع  مختلف جایگاه گسترده‌ای پیدا کرده است و کنترل ‌کننده‌های مختلفی برای کنترل پروسه‌ های گوناگون در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند
تا جایی که در بسیاری از موارد  درصورت استفاده نکردن از  تجهیزات اتوماسیون صنعتی اجرای پروژه کاملا غیر قابل راه اندازی و بهره برداری خواهد بود و امروزه جزو ملزومات اساسی پروژه های صنعتی شده اند

پی ال سی چیست وچه کاربردی دارد
PLC=PROGRAMMABLE LOGIC CONTROLLER
کنترل کننده لاجیک قابل برنامه ریزی
   یک کنترل ‌کننده قابل برنامه‌ ریزی که اولین بار در صنعت خودروسازی از آن استفاده شدو امروزه درتمامی صنایع  و حتی در خانه ها هم از آن استفاده زیادی میشود. از پی ال سی به جای رله‌ها و تایمرها شمارنده ها و...استفاده میشود و به این ترتیب سرعت پاسخگویی ورفع ایراد و نصب اولیه در نتیجه  تولید محصول نهایی  افزایش یافته و کاربری آن راحت تر میشود.مثلا در طراحی دستگاهها بدون استفاده از پی ال سی قطعات استفاده شده از قبیل کنتاکتور ها و رله ها و تایمرها به مراتب بیشتر است وبه خودی خود باعث بزرگتر شدن تابلو برق و رفع ایراد بسیار سخت تر میشود.در صورتیکه در طراحی تابلو پی ال سی قطعات کمتری مورد نیاز است و تابلو برق بسیار کوچکتر میشود وبه همین دلایل تابلو پی ال سی با تابلو کنتاکتوری تفاوت قیمت زیادی ندارد.علاوه بر اینکه در تابلوکنترل پی ال سی نصب و رفع ایراد بسیار ساده تر است و اپراتور نیز راحت تر با آن آشنا شده و امنیت بسیار بالاتری دارد.



این کنترل‌کننده‌ها انواع مختلفی دارند و تعداد ونوع  ورودی و خروجی آن‌ها نیز متفاوت است. پی ال سی‌های کوچک با تعداد حدود چند ده ورودی/خروجی در صنایع کوچکتر و پی ال سی هایی با دارا بودن هزاران ورودی و خروجی در صنایع بزرگتر مصرف میشوند . اصولا در طراحی تابلو برق تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ و سرعت ورودی خروجی دیجیتال و رزولیشن آنالوگ ملاک اصلی طراحی تابلو کنترل پی ال سی است.از دیگر موارد در طراحی تابلوپی ال سی  میتوان به اندازه نمایشگروقابلیت شبکه شدن و محیط نصب اشاره کرد.

این ابزار قدرتمند به شکلی طراحی شده‌اند که قابلیت فعالیت در محیط‌های مختلف را دارند؛ از جمله محیط‌هایی که دسترسی به آن‌ها دشوار است، یا محیط‌هایی که در معرض گرما، سرما ولرزش و آلوده‌کننده‌ها قرار دارند.

کنترل خطوط تولید در کارخانجات مختلف مانند اتومبیل‌سازی، کارخانه تولید کاغذ و کارخانجات مواد غذایی  و... توسط پی ال سی بسیار آسان تر است و ضریب خطای بسیار پایین و رفع ایراد و اشکالات آن نیز بسیار سریعتر وآسان تر میباشد



قابلیت‌های فراوان این کنترلر موجب شده است که در فرایندهای صنعتی و غیر صنعتی  کاربرد ویژه‌ای داشته باشد. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

آسان بودن رابط کاربری با پی ال سی
سرعت پردازش بالا
دقت بالای انجام عملیات
سازگاری با فرمت‌های مختلف ورودی
قدرت انتقال دستورات به سیستم‌های صنعتی و نمایشگرها
قدرت کنترل انواع خروجی‌ها مانند شیر برقی، موتور ودرایو و سرووموتور وغیره
امکان ایجاد شبکه با پروتکلهای مختلف
ایمنی و انعطاف‌پذیری بالا

پی ال سی ها در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله این صنایع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

در کارخانجات مختلف برای تولید، بسته‌بندی، انتقال در خطوط تولید و مونتاژ به کار برده می‌شوند.
در صنعت ماشین‌سازی برای فعالیت‌هایی مانند رنگ‌پاشی، شکل‌دهی به قطعات مختلف در دستگاه‌های پرس و...، تست تجهیزات و محصولات، کنترل دستگاه‌هایی مانند دستگاه برش، سوراخکاری و... به کار می‌رود.
در صنعت پلاستیک‌سازی برای کنترل سیلندرهای ذوب و همچنین تزریق دستگاه‌های قالب‌گیری از این کنترلر استفاده می‌شود.
در صنایع مربوط به تولید فلزات برای کنترل دمای کوره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در صنایع نفتی و پتروشیمی برای کنترل خط تولید، کنترل دمای کوره‌ها، ترکیب درصدهای صحیح از مواد مختلف و... از پی ال سی استفاده می‌شود.
در کارخانجات تولید مواد غذایی برای کنترل خط تولید، بسته‌بندی، سیستم‌های عصاره‌گیری و... به کار می‌رود.
در صنایع ایمنی و بهداشتی برای کنترل موارد ایمنی و عملکرد دستگاه‌های ایمنی  .
در صنعت حمل و نقل برای  تولید تجهیزات مربوط به حمل و نقل و همچنین سیستم کنترل جرثقیل‌ها کاربرد دارد.
در فعالیت‌ها و صنایع مربوط به تبدیل و انتقال انرژی برای واحدهای کنترل و تقویت فشار، کنترل سیستم‌های تولید نیرو و... کاربرد بسیاری دارد.
در ساختمان‌ها نیز برای کنترل آسانسور، سیستم‌های تهویه، روشنایی و همچنین سیستم‌های امنیتی و خانه هوشمند  .



این قابلیتها باعث شده که امروزه پی ال سی جزو جدایی ناپذیر زندگی امروزه ما باشد
تابلوپی ال سی

مجری پروژه های اتوماسیون صنعتی
plcتابلو
AMPLC.ir
نصب پی ال سی
+989392309579
نصاب پی ال سی
خریدتابلوپی ال سی
مهندس افشار
بنام خداوند جان وخرد
پیش گفتار
طراحی تابلوplc
خدمات اتوماسیون صنعتی
تابلوبرق صنعتی